ayam percik yang kata

"berjalanlah dengan harapan walau hidup tak selalu bahagia, sedekahkan satu senyuman walau dihatimu tidak lagi mampu bertahan, belajarlah memaafkan walau dirimu terluka, berhentilah memberi alasan walau ingin menyata kebenaran, hiduplah dalam iman walau hari dipenuhi dengan dugaan dan berpeganglah pada Allah walau Dia tak kelihatan..." kata ayam percik..

Tuesday, July 31, 2012

tasbih fatimah...


  & genapkan bacaan dengan ucapan 


"Laa ilahaa illallah wahdahu laa syariikalah lahul mulku walahul hamduh yuhyii wayuumiitu wahuwa alaa kulli sye'in qadir" - 1 kali

Assalamualaikum,
kesayangan sekalian, jom kita amalkan membaca tasbih fatimah ini dalam kehidupan seharian kita khususnya selepas solat dan jaga sebelum tidur. Banyak fadilat yang kita akan peroleh dengan membaca tasbih fatimah ni. Antara fadilat tersebut: 
Barangsiapa yang membaca tasbih fatimah dan malam itu dia mati, dia akan dikira mati syahid (sunnah tidur Rasulullah saw). Selain tu juga, Sesiapa yang mengamalkannya, akan merasai perubahan setelah bangun tidur (insyAllah, indiuvidu yang mengamalkan bacaan tasbih ini akan rasa tidak letih, mengantuk & lenguh setelah bangun tidur)                                                                                                                               
    ~selamat beramal~

No comments:

Post a Comment