ayam percik yang kata

"berjalanlah dengan harapan walau hidup tak selalu bahagia, sedekahkan satu senyuman walau dihatimu tidak lagi mampu bertahan, belajarlah memaafkan walau dirimu terluka, berhentilah memberi alasan walau ingin menyata kebenaran, hiduplah dalam iman walau hari dipenuhi dengan dugaan dan berpeganglah pada Allah walau Dia tak kelihatan..." kata ayam percik..

Wednesday, December 17, 2014

Bersangka baik + Positif = Good

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar, kita semakin menghampiri penghujung 2014..
Banyak kisah sepanjang 2014 ini. Kisah suka dan duka yang pastinya memberikan pengalaman dan kenangan yang indah. Biar apa pun terjadi, kehidupan ini seharusnya diteruskan. Teruskan melangkah dengan harapan kerana Dia sentiasa di sisi kita.

Mengimbau masa yang lalu, bersyukur lah kerana kita masih bernafas sehingga ke saat dan detik ini. Jadikan setiap saat dan masa yang berlalu itu sebagai kenangan dan pengalaman yang mematangkan serta mendewasakan kita. Pengalaman itu adalah guru yang terbaik. Jadikan pengalaman itu sebagai pengajaran dan panduan unutk menghadapi hari hari mendatang.

Hidup itu indah. Pengalaman itu indah. Kenangan itu indah. Semuanya indah jika kita pandai untuk menjadikan ia indah. Biar pun kenangan atau pengalman itu pernah membuat kita menangis, meratap suatu ketika dulu, tapi percayalah semua itu juga akan membuat kita senyum suatu masa nanti..

Lalui kehidupan ini dengan positif dan bersangka baik. Didik hati, didik akhlak dan peribadi menjadi yang baik-baik sahaja.... Insyallah semuanya akan menjadi naik-baik sahaja

Salam sayang, salam rindu.....

No comments:

Post a Comment